הצורך (ההולך וגובר) בגישור ופישור

באחד ממוספי החג (פסח 2011) הייתה כתבה על כבוד השופט בדימוס, מאיר שמגר.

בדבריו של שמגר הוא התייחס לעומס על בתי המשפט והצורך הבלתי נמנע בשיטות עשיית משפט ע"י גישור ופישור.

ואכן, שופטי בתי המשפט קורסים תחת העומס הרב, כאשר נדרש מהם להיות אובייקטיביים והוגנים ולעשות צדק בהכרעת סכסוכים זו משימה לא פשוטה ולכן העומס נותר רב ומעיק על השופטים, על עורכי הדין ובעיקר על הלקוחות שעבורם בית המשפט היא זירה לא מוכרת ומאיימת.

אחת השיטות הנהוגות במשרדנו היא שיטת הגישור פישור. כמעט בכל תיק ותיק שאנחנו מנהלים אנחנו מנסים להגיע לפשרות והסדרים ולהביא את הלקוחות למצב של WIN WIN.

למרות שהמינוח הלועזי שגור בז'רגון הישראלי העסקי היטב הוא אינו מבוצע בפרקטיקה בתום לב.
בישראל רוב המאבקים מנוצחים ע"י כוח ועוצמה ולא ע"י פשרה ויצירת תנאים שבהם שני הצדדים מנצחים.

אצלנו אנחנו עושים כל מאמץ להביא את הביטוי אל הפועל כאשר הגישה היא באמת להביא את הצדדים לידיי הסכמה הדדית כאשר הצדדים מרוצים מההסכם שנתפר למידותיהם ולצרכייהם.

בשיטה זו אנחנו נמנעים ככל האפשר ממריחת התיקים בבתי משפט, מתפנים לתיקים אחרים והעומס אצלנו פוחת, לקוחותינו מרוצים כי משלמים פחות שכ"ט ונשאר לנו שם טוב גם בצדדים הנגדיים שלא פעם שוכרים גם הם את שירותינו בעקבות ההישגים והתוצאות משביעות הרצון.

לכן, לפני המלחמה משפטית נסו את דרך הפשרה. היא זולה, איכותית, מתגמלת ובריאה יותר!



תגובות

  1. אכן, המערכת המשפטית קורסת תחת העומס. כאדם אשר עבד בבתי משפט בעבר אכן נוכחתי לראות שישנה נטייה לנצל את המערכת המשפטית יתר על המידה, בייחוד בתחום העסקי, כאשר ניתן לגשר על המחלוקות באופן שאינו נגרר למשך כשנה ואף יותר.

    השבמחק
  2. לצערי במערכת המשפט כמו בתחומים אחרים בחיים שלנו, ההפקרות חוגגת. פעמים רבות ללא שום פיקוח וניסיון להגיע לפשרה, הצדדים מגיעים לבית המשפט שאמור היה להיות הברירה האחרונה ולא הראשונה !

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

למה חשוב להשתמש בעו"ד בעת ניהול משבר עסקי?

איך לבחור עורך דין?